tirsdag 30. september 2014

Mer brikkeveving!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, fikk jeg fullstendig dilla på brikkeveving etter å ha vært på et 5-dagers kurs under Oslokurset på Steinerskolen i Oslo i august i år. Og når jeg får dilla på noe, blir jeg gjerne helt og fullt hekta...

Til bursdagen min fikk jeg ei herlig brikkevevingsbok med finske mønstre hos mine gode venninner Liv Elin og Kristine. Kristine er den dyktigste veveren jeg kjenner til, og de båndene hun vever er utrolig kompliserte, utrolig tidkrevende og ikke minst; utrolig vakre. Noen av hennes kreasjoner kan beskues på hennes blogg. 















Mitt første forsøk på å få til det enkleste mønsteret i boka ble ikke særlig vellykket, siden jeg kom til å træ brikkene speilvendt av hva som sto i boka.

 Som dere ser, er båndet i tillegg veldig ujevnt i kantene fordi jeg ikke var særlig konsekvent i strammingen, og ikke vevde tett nok. Men øvelse gjør vel mester.









På mitt neste forsøk var jeg veldig nøyaktig med træingen, men likevel ble ikke mønsteret dannet helt etter boka. Men plutselig skjer mirakelet: Det blir et mønster! Halleluja!


Det tar litt tid å knekke koden på brikkeveving, men du verden så tilfredsstillende det er når man først får det til! Fortsatt hekta? JA! More will follow, bare vent og se ;)

lørdag 27. september 2014

Nålebinding 2: Hybrid-hanskevotter

Disse hybrid-hanskevottene kan brukes både som hansker og votter, alt etter behov. Knappen på forsida gjør at hetta kan hektes fast, og vips, er de hansker! :)




 Iherdig bruk har gjort at de allerede er begynt å toves litt, noe som gjør dem ekstra gode og varme. Faktisk har jeg fått så mye skryt for disse at både mor og svigermor har ønsket seg slike. Så slapp av, alle får! ;)

Nålebinding 1: Lue og knestrømper








Dette settet, bestående av knestrømper og lue, er laget av islandsk Lettlopi-ull, et fantastisk ullgarn som er en drøm å nålebinde med. Resultatet ble varme og gode plagg, som i tillegg er veldig holdbare. Når de brukes, toves de, noe som gjør dem ekstra vind- og vanntette.

Lua er kantet med kaninpels. Har fått mange positive kommentarer på denne både på vikingmarkeder og ellers. Deilig, varm og nesten kløfri :)


Ikke lett å fotografere egne føtter, gitt!



Redesign

Ok, så er kanskje ikke dette helt i vikingtid/middelalderkategorien, men redesign har jeg likevel litt sansen for. Hva gjør man dersom man har en fin tunika som er for kort til å bruke alene over tights, og en håpløs gammel stroppekjole fra Vero Moda? Jo, man kombinerer dem til en flott kjole! Resultatet ser dere under :)


Siden maskinsøm er hovedpensumet i håndarbeid i 7. klasse på Steinerskolen, tenkte jeg nemlig at vi skulle jobbe litt med redesign etter jul. Det er en kreativ gjeng jenter jeg har, så det blir spennende å gi seg i kast med :)